Oldal kiválasztása

Hogyan történik a bérlő albérletbe való beköltözése?

Amikor aláírásra került a bérleti szerződés, kifizette a bérlő az első havi bérleti díjat és átadta a bérbeadónak az óvadék (kaució) összegét, átveszi a bérlemény kulcsait. Ezt követően a bérlő részéről megkezdhető az albérletbe való beköltözés.

Biztosan megkezdhető a bérlő albérletbe való beköltözése?

Bérbeadóként megtettünk és elmondtunk mindent a bérlőnek? Elég körültekintőek voltunk? Felhívtuk a figyelmét a társasházi alapszabályokra? Tájékoztattuk mindenről a bérlőt?

A társasházi szabályokat be kell tartani!

Albérletbe való beköltözés esetén az új lakónak be kell tartania a társasház alapvető szabályait és házirendjét. Pl. egyes társasházaknál külön rendszabály van az ingatlanokba való be és kiköltözéskor. Elsődlegesen az ilyenkor keletkező hulladék az, ami minden ottlakónak szemet fog szúrni. Hová kerüljön a szállításhoz használt papírdoboz? A kommunális szemétbe nem rakható, mert oda csak a háztartási hulladékot lehet. A szelektív papírgyűjtő kuka egy pillanat alatt megtelik, ha abba egy papírdobozt belehelyezünk. Mi ilyenkor a megoldás?

beköltözés

A társasházi lakók is tudnak róla, ha új bérlők költöznek a szomszédjukba

Érdemes a bérlőket bemutatni a szomszédoknak, a társasházi közös képviselőnek pedig bejelenteni, hogy lakásunkat bérbe adtuk, a bérlők elérhetőségével együtt, mert bármikor történhet egy előre nem látható, váratlan esemény (pl. beázás).