Oldal kiválasztása

Mikor lehetünk biztosak benne, hogy albérletcsalók csapdájába kerültünk?

Az albérletcsalók olyan személyek, akik:

1. Nem akarnak bérleti szerződést kötni:

Ezáltal könnyen megtévesztik és becsapják a bérbeadójukat: személyes okmányokat nem mutatnak, csak egy telefonszámot és FB profilt adnak meg kapcsolattartásra. (FB profilt 2 perc alatt bárki tud készíteni magának!) A bérleti szerződés hiányában pedig nincs semmilyen hivatkozási jogalapja egy bérbeadónak Az albérletcsalóknak az a módszerük, hogy behízelgik magukat a bérbeadóknál, szépeket mondanak neki, majd kifizetik az első havi bérleti díjat, a kaució összegére pedig halasztást kérnek (vagy egyáltalán nem fizetnek, mondván hogy velük nem lesz semmi probléma, ezért nem is kell fizetniük kauciót).

2. Nem akarnak bérleti díjat és fenntartási költséget fizetni hosszú távon:

  1. Az albérletcsalók legtöbbször a bérleti díj és fenntartási költségek meg nem fizetése nélkül használják a bérleményt, ezentúl pedig “lelakják” vagyis úgy használják, hogy nem tartják karban, az apróbb hibákat nem javítják meg, ezáltal teljesen elhanyagolják, tönkreteszik, dühükben rongálnak, kárt okoznak a bérbeadónak, vagy a bérlemény berendezési tárgyait pénzzé teszik vagy eltüntetik, majd utóbb letagadják és mivel nincs kaució, nincs miből levonnia a bérbeadónak a károkat.

A szépen berendezett lakást az albérletcsalók használják, a bérbeadót pedig kihasználják, hitegetik vagy éppen pénzt követelnek azért, hogy a bérleményt elhagyják. A bérbeadó ilyenkor szorult helyzetben van: a saját tulajdonú ingatlanjába jogilag nem mehet be. A bérlő pedig él a birtokvédelem jogával és elmegy a területileg illetékes jegyzőhöz panaszt tenni a bérbeadó ellen.

Az a bérlő, aki megtéveszti, becsapja az ingatlan tulajdonosát csalást követ el. Nem fizetés esetén a bérbeadónak a lehető legrövidebb időn belül a bérlő részére fel kell mondania és felszólítania a bérlőt a bérlemény elhagyására.

Sokat elárul egy bérlőről, hogy milyen a kinézete, a külseje. Ezekből a külső jelekből már lehet ítélni a később bekövetkező eseményekre.


F. József: “Remek kis helyzet. Mikor a bérlőd nem fizet telefonja ki van kapcsolva de még facebookrol is tilt. Szóval Tornyi Kitti és Rolika Szőke beköltözött a teljesen felújított lakásba (új bútor, tűzhely, fürdőszoba, stb). A 2. hónap után fizetési problémák léptek fel. Haladékot kértek. Pár nap múlva már nem vették fel a telefont és tiltottak a facebookról is. Teljesen elérhetetlenekké váltak. Mai nap folyamán mikor meglátogattuk őket meglepve tapasztaltuk, hogy a falak összekenve festékkel, a fürdőszoba megrongálva, a konyhabútor megrongálva: kapcsoló kitépve a falból és mérhetetlen kosz!
Távozásuk közben a biztonsági ajtó kulcsait magukkal vitték. Tartoznak kb 70-80 ezer forinttal még a számlákat nem láttuk. Valamint a rongálás, festés, takarítás, zárak cseréjének végösszegét nem fedezi a kauciójuk.
Aki felismeri őket NE adjanak nekik albérletet mert csak költségei lesznek vele!

Utolsó figyelmeztetés!

Az albérletcsalók tökélyre fejlesztik a technikájukat, lakásról lakásra járnak, maguk után több százezres adósságot halmoznak fel, bérleti szerződés (és adatok) hiányában felelősségre vonásuk szinte lehetetlen. Óva intünk mindenkit, hogy albérletcsalók részére adja bérbe a legértékesebb vagyontárgyát.