Oldal kiválasztása


Bolond az a bérbeadó, aki nem köt bérleti szerződést a bérlővel! Bolond az a bérlő, aki nem köt bérleti szerződést a bérbeadóval a bérleményre!

Mi magyarok április elsején szeretünk bolondozni, megtréfálni családtagjainkat vagy barátainkat. Azonban óva intünk mindenkit, hogy egy áprilisi tréfa részeként elfelejtsen bérleti szerződést kötni bérlő és bérbeadó a bérleményre! Bár ha csak feledékenységről van szó, az még utóbb orvosolható vagyis a bérleti szerződést utólag – a bérlő beköltözését követően is – meg lehet kötni… a lényeg, hogy semmiképpen ne felejtődjön el a beköltözést követő 8 napon belül. Egy bérleti szerződés elkészítése viszonylag könnyű feladat, ha az a bérleti szerződés jól elő van készítve. Nem elég ha ingyenes mintát letöltünk az internetről. Sajnos ezek a minták sok esetben a szerződő felekhez és az ingatlanhoz kapcsolódó minimális alapadatokatcsak tartalmazzák, hiányzik belőlük az a minimális elvárás, hogy bérlő és bérbeadó milyen feltételekkel, egymás felé milyen elvárásokkal és milyen szankciókkal lesznek szerződő felek.

Bérbeadási gyakorlat

A berletiszerzodes.hu weboldal azért jött létre, hogy segítsen azoknak a magánszemélyeknek, akik bérbeadják legértékesebb vagyontárgyukat egy bérlőnek, akivel ezt le is kell “papírozni”.

Adózásról szakzsargon nélkül